Blogg innlegg, mest om ting relatert til smykkestein sliping.

Her vil jeg med litt ujevne mellomrom skrive litt om steinrelaterte ting jeg driver med

En liten oppsumering

For å oppsumere året så langt, så har jeg slipt en del steiner. Jeg har kjøpt noen sølvinnfatninger og funnet ut at det er det jeg vil satse mest på fremmover.

Kommer også til å slipe steiner uten innfatning, men forsølvede innfatninger o.l. kommer det ikke å bli så mye av.

Det er med litt blandede følelser når en monterer inn en stein, som man har brukt masse tid på, inn i en uekte innfatning.


Jeg har også så smått innledet et sammarbeid med en gullsmed med eget verksted i Haugesund. Jeg vil komme med litt oppdateringer på hvordan det skrider frem.

 

Motoren i steinsliperen min tok kvelden etter ca 2 års bruk. Jeg hade byttet lager på spindelen og når jeg da satte inn koblingen mellom motor og spindel med greas, så brukte jeg nok feil type. Greasen smeltet og rant ned i motoren.
Var avgårde å kjøpte ny motor/spindel, så nå er alt i skjønneste orden igjen :) 

 

 

Noen av de sølv innfatningene jeg har kjøpt i det siste

Har kjøpt litt forskjellige infatninger

Litt ut i fra hvilke jeg har likt og litt ut i fra hvilke steiner jeg har hatt planer om å slipe. 
I Norge er slike umulig å få fatt i. Man kan få kjøpt enkelte sølv infatninger til ringer men tilbudet der, det er triste greier. Gjerne bare en enkel ring med en rund plate på til å "klistre" fast en stein på, eller om man graver dypere i lommeboken kan man få en kant rundt denne platen slik at man kan kalle et en innfatning.

16.02.19

I dag fikk jeg gjort ferdig en ring som skal avgårde til en dame i Australia. 
Innfatningen har et litt norsk.inspirert mønster, med litt av samme ornamentikken man finner igjen i rosemaling. Steinen er også norsk, en jaspis fra Bømlo. Hyggelig å bli lagt merke til på andre siden av kloden :)

Før jeg sender den avgårde skal jeg innom en butikk som syr/selger bunader og utstyr runt dette. Jeg har allerede vært innom med bilde av ringen og de mente den kunne være et alternativ til de tradisjonelle sølje-ringene. Jeg tenker da at den gjerne kunne hatt stein fra de fylkene bunaden representerer. Fylkene i Norge har sine egne fylkessteiner.

Denne er snart på vei til Australia

17.02.19

I dag solgte jeg et anheng på Finn.no.

Fant i samme slengen ut at et svar jeg hadde sendt på melding, alikevel ikke var blitt sendt.Det var en dame som spurte om jeg kunne slipe en stein til henne der jeg laget til oppheng/øsken i ekte gull. Jeg undersøkte da på nettet og fant ut at det beste ville være å kjøpe et ferdig øsken fra en leverandør i Norge.

Jeg fikk også en melding på Finn med forespørsel om jeg var interessert i å stille ut og selge på årets planlagte, Valestrand dagen. Jeg takket ja til dette og håper det blir i slutten av mai som i fjor. Må jo få laget noe å tilby om jeg først skal delta der :)

Dette ble solgt... jeg må nesten lage et nytt :)

Fikk bestilt øsken i 18K gull (750/1000)

10.07.19

Jeg har vært skikkelig sløv ..

...når det gjelder siden her. På slipefronten har jeg vært mer ivrig og har slipt masse stein i det siste. 
Nå er det på tide og oppdatere hjemmesiden min med litt mer av det jeg har slipt :)